Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

problem z toolset
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: problem z toolset
problem z toolset 1 Rok, 11 mies. temu Oklaski: 0
Witam mam problem nie mogę uruchomić programu rzecz jest w tym że nie mogę skonfigurować bazy dany toolset nie może się z nią połączyć a to co pisze na wiki toolsetu jakoś mało jest to opisane
Jeśli ktoś był by przychylny mi pomoc będę wdzięczny
matisgin
Fresh Boarder
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:problem z toolset 1 Rok, 11 mies. temu Oklaski: 5
Przydatne byłoby info, na jakim Windows-ie pracujesz Bo, jak na razie, mogę tylko poradzić wyłączenie firewall-a, lub odpowiednie skonfigurowanie
Krossfire
Admin
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:problem z toolset 1 Rok, 11 mies. temu Oklaski: 0
pracuje na windows xp home
matisgin
Fresh Boarder
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/03/02 10:08 Przez matisgin.

Service Pack 3 masz zainstalowany? Bez niego ToolSet nie ruszy. Dodatkowo, sprawdź czy firewall nie blokuje dostępu do sieci plikom: DragonAgeToolset.exe, sqlserve.exe oraz sqlwriter.exe. Inną przyczyną może być po prostu "zniknięcie" bazy danych, co lubi się czasami zdarzyć... nie bardzo wiadomo dlaczego, no ale z ToolSet-em czeka nas pewnie jeszcze wiele ciekawych przygód :-P
Ale mniejsza o to - jeśli po prostu plik bazy danych jest popsuty/nie ma go w ogóle, ściągnij ten pliczek: www.sendspace.com/file/xps4ev (spokojnie, nie ma wirusów), po czym edytuj go notatnikiem i zmień ścieżki do Dragon Age (na takie, jakie są u Ciebie).
Jeśli jednak wolisz nie ściągać, możesz samemu stworzyć taki plik. Otwórz notatnik, wpisz w nim (razem z cudzysłowami):

Kod:

"C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Tools\Binn\"sqlcmd -S .\BWDATOOLSET -E -Q "RESTORE DATABASE bw_dragonage_content FROM DISK = 'E:\Gry\Dragon Age\tools\dbbak\bw_dragonage_content.bak' WITH MOVE 'bw_dragonage_content' TO 'E:\Gry\Dragon Age\tools\toolssql\Data\bw_dragonage_content.mdf', MOVE 'bw_dragonage_content_Log' TO 'E:\Gry\Dragon Age\tools\toolssql\Data\bw_dragonage_content.ldf'"

cmd

Zamień oczywiście E:\Gry\Dragon Age\ na swoją lokalizację z grą. Później pyknij Plik->Zapisz jako..., w "Typ Pliku" wybierz "wszystkie pliki" i wpisz nazwę, np.: "repair_db.bat". Następnie zamknij notatnik i odpal plik. Poczekaj kilkanaście sekund i sprawdź, czy pomogło.
Krossfire
Admin
graphgraph

to twoje coś nie działa zmieniłem ścieżki ale miałem juz ten plis który działał ja po prostu nie mam bazy danych i pliku sqlserve.exe
jak bys jeszcze mógł mi powiedziec jak odpalam ten program microsoftu co trzeba wpisac przy logowaniu
matisgin
Fresh Boarder
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/03/02 10:56 Przez matisgin.

temat do zamknięcia program działa
matisgin
Fresh Boarder
graphgraph

To dobrze, że jakoś rozwikłałeś ten problem
Temat na prośbę - zamykam
Krossfire
Admin
graphgraph

ten sam z blad z toolsetem 1 Rok, 10 mies. temu Oklaski: 1
mam ten sam blad z toolsetem co "matisgin" i nie wiem co robic a temat zostal zamkniety wiec prosze o otwarcie go lub pomoc. Prosba skierowana jest do matisgina bo on rozwiazal ten problem ale jesli ktos zna odpowiedz niech pisze. Probowalem tak jak radzil krossfire ale nie dalo rady wiec jeszcze raz prosze o pomoc i z gory THX.
bebelek55
Junior Boarder
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/04/08 23:12 Przez bebelek55.

O:ten sam z blad z toolsetem 1 Rok, 9 mies. temu Oklaski: 5
Jako, że nikt nie spieszy z odpowiedzią, małe pytanko - próbowałeś może zainstalować ToolSet na nowo?

BTW.: Scaliłem oba tematy
Krossfire
Admin
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/04/20 17:16 Przez Krossfire.

O:ten sam z blad z toolsetem 1 Rok, 9 mies. temu Oklaski: 1
probowalem i nie pomoglo
bebelek55
Junior Boarder
graphgraph

Do góryStrona: 1

Brak

Stwórz grę!

design3 - Learn to make games™